BoekieBoekie / Villa Zebra

In 1990 begon Jet Manrho van Stichting Autoped met BoekieBoekie, een museum vol verhalen voor kinderen, in de toegangsruimte van ons ateliergebouw aan de Stieltjesstraat in Rotterdam-Zuid. Met Myrthel Jackson verzorgde ik de inrichting van het museum.

Na 2 jaar moesten we het ateliergebouw verlaten en werd BoekieBoekie een reizend museum. We maakten tentoonstellingen in oa. de Euromast, boekhandel Donner, het Nationaal Onderwijsmuseum Rotterdam en Stedelijk museum Schiedam. Hierbij maakten we gebruik van de oude meubels van BoekieBoekie, een groeiende collectie kunstwerken en originele illustraties uit kinderboeken.

De droom van Jet bleef toch een eigen plek en dat werd in 2001 Kinderkunsthal Villa Zebra in het Museumpark te Rotterdam. Hiervoor maakte ik diverse meubels: een grote boekenkast, verzamelkastjes waarin kinderen hun eigen verzameling konden exposeren en een knutselruimte met opklapbare tafels.

Dit gebouw was tijdelijk en in 2005 verhuisde Villa Zebra terug naar de Stieltjesstraat, tegenover ons oude ateliergebouw, dat inmiddels was afgebroken. Jet had het museum verlaten, de nieuwe directeur Fred Wartna vroeg mij de inrichting van de begane grond te verzorgen. Dit betrof de ontvangstbalie, het café, de winkel, lees-, knutsel- en kleine expositieruimtes. De uitvoering deed ik in samenwerking met Loek van der Klis.

De grote wisselende tentoonstellingen en de kantoren waren op de eerste verdieping gevestigd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial